lördag 10 november 2012

Weekend in Yorkshire 7-10 oktober 2011

(Skulle precis länka till vår helg i Yorkshire förra året och insåg att det inte blivit publicerat! Knas...så då publicerar jag nu istället :) Detta var helgen 7-10 oktober förra året).


Har ju helt glömt berätta om vår helg i Yorkshire, bättre sent än aldrig!

Vår stuga med hästar på baksidan
Radu på "vårt" frukostställe
Vi anlände Faweather Grange (klicka på länken för att se var) i Yorkshire väldigt sent på fredag kväll, hungriga och det var extremt mörkt ute. Som tur var hade vi gps och kunde hitta fram till stugan ganska så snabbt.

R var helt säker på att finna en mataffär kl 22 en fredagkväll men det slutade med att vi åkte runt och försökte hitta en restaurang som var öppen. En italiensk i Ilkey hade som tur va (tur för R) öppet.


Ännu senare tillbaks i stugan testade vi jazzuzin, varmt och gott i den men vansinnigt kallt och blåsigt ovanför vattenytan så vi höll det kort.

Nästa dag stack vi ut och käkade frukost i Bradford, vilket vi även gjorde på söndagen. Gott! Riktigt engelsk frukost.

Vi köpte lite mat på Marks and Spencer (någon var lite förutseende med tanke på fredagkvällens incident), en kaffe på Café Costas och sen körde vi vidare mot Bolton Abbey. Detta betydde en liten promenad runt parken, fotograferande, kyrkobesök och allmänt tittande på den brittiska naturen.

På väg mot Bolton Abbey körde vi förbi några kossor och jag stannade för att snacka lite med mina vänner. 
Kossan Rosa längst till vänster fick syn på mig först

Efter lite snackande (muande) lyckades jag tydligen säga till dem att ställa sig på en rad. Några var lite slöa som ni ser i bakgrunden men jag får väl sticka dit snart igen och öva lite med dom. Kanske jag lyckas få dem till att göra något liknande detta.

Kvällen bjöd på lite varmare väder så vi kunde sitta en bra stund i badet. Förstår inte hur folk klarar att bada på vintern. Jo, kvällen innebar också ett försök att släppa ut en gigantisk segt flygande geting som på något sätt hamnat i badrummet. Gick inte så bra så tyvärr fick den genomlida en smärtsam död med hjälp av någon spray vi fann i huset.

Söndagen blev som sagt en likadan frukost på samma ställe, rackarns gott. Vi åkte till Fountain's Abbey och promenerade runt i den otroligt vackra parken i över två timmar. Underbar dag! Fotograferade en hel del gjorde vi också.

Vi körde förbi Leeds på vägen mot stugan igen och käkade på en grekisk restaurang. På kvällen badade vi igen och packade ihop inför avfärd på måndag morgon.




Inga kommentarer: